Van der Hulst Oosterse Tapijten

 

Specialist Antieke Tapijten

Van der Hulst Perzische Tapijten - Contact

HomeTaxaties Bemiddelen en adviseren RestauratieCollectievoorbeeldenIntroductie NieuwsContact

 

Nieuws Nieuwsbrieven2007/04 Perzische Tapijten - Hamadan

2007/04 Perzische Tapijten - Hamadan
 

Image - Perzische Tapijten - Hamadan
 

De stad Hamadan, ook wel bekend als Ekbatana, ligt in het Westen van Iran en was in de vorige eeuw een bekende handel- en verzamelplaats van Oosterse tapijten. De dorpen uit de weide omgeving brachten hun geknoopte tapijten naar de stad en van daar uit werden ze verhandeld en verkocht, om daarna geŽxporteerd te worden over de hele wereld.

De Hamadan tapijten zijn minder fijn van knoop, maar zeer sterk in gebruik. De tapijten hebben een hoge pool en voelen dik en zwaar aan. Schering en inslag zijn van katoen en de pool is van wol, de Ghiordes of Turkse knoop wordt gebruikt. De zijkanten van de Hamadan tapijten zijn van wol of een mix van wol en kameelhaar. De meeste Hamadan tapijten hebben aan een kant franje en aan de andere kant een smalle vlechtrand. Oudere Hamadans zijn vaak een lust voor het oog om te zien, sommige Hamadan tapijten lijken wel of ze van zijde zijn.

Veel dorpen hebben hun eigen patronen en motieven. Rood, blauw, beige, en zelfs bruin en oranje, zijn de meest voorkomende kleuren. Florale patronen worden veelvuldig gebruikt. Zeer herkenbare motieven zijn boteh, herati en ranken. Kleine maten en ganglopers komen het meest voor.

Indien u graag meer Hamadan tapijten zou willen bekijken vul dan a.u.b. ons contactformulier in. Van der Hulst Oosterse Tapijten kan u introduceren bij de grootste importeurs van oosterse - en Perzische tapijten.

 

 

Copyright © 2006-2024 Van der Hulst Oosterse Tapijten ∑ Webdesign De Groot 3D Design ∑ Laatst bijgewerkt 7 januari 2024