Van der Hulst Oosterse Tapijten

 

Specialist Antieke Tapijten

Van der Hulst Perzische Tapijten - Contact

HomeTaxaties Bemiddelen en adviseren RestauratieCollectievoorbeeldenIntroductie NieuwsContact

 

Nieuws Nieuwsbrieven2007/02 Perzische Tapijten - Sarouck

2007/02 Perzische Tapijten - Sarouck
 

Image - Perzische Tapijten - Sarouck
 

De stad Sarouck ligt in Centraal Iran. De tapijten die daar geknoopt worden behoren tot de beste en mooiste van de streek en hebben de fraaiste kleuren. De tapijten zijn fijn van knoop en zeer sterk. Zij werden vroeger vooral naar Amerika geŽxporteerd. Zowel tapijten met een medaillon als doorlopende (all over) tekening worden er geknoopt. Ketting en inslag zijn van katoen, de inslag draden zijn vaak blauw van kleur en de Senneh knoop wordt gebruikt. De pool is van wol en heeft een hoge knoopdichtheid.

De Sarouck tapijten hebben vaak grote medaillons met sierlijke bloemontwerpen, de randen hebben vaak een golvend motief van ranken met bladeren of een heratipatroon. De kleuren donkerblauw, steenrood, roze, oranje en beige worden veelvuldig gebruikt. De Saroucktapijten kunnen in het klein voorkomen, maar ook zeer grote afmetingen komen veelvuldig voor.

Indien u graag meer Sarouck tapijten zou willen bekijken vul dan a.u.b. ons contactformulier in. Van der Hulst Oosterse Tapijten kan u introduceren bij de grootste importeurs van oosterse - en Perzische tapijten.

 

 

Copyright © 2006-2024 Van der Hulst Oosterse Tapijten ∑ Webdesign De Groot 3D Design ∑ Laatst bijgewerkt 7 januari 2024