Van der Hulst Oosterse Tapijten

 

Specialist Antieke Tapijten

Van der Hulst Perzische Tapijten - Contact

Home Taxaties Bemiddelen en adviseren Restauratie Collectievoorbeelden Introductie Nieuws Contact

 

Nieuws Nieuwsbrieven 2007/01 Perzische Tapijten - Bidjar

2007/01 Perzische Tapijten - Bidjar
 

Image - Perzische Tapijten - Bidjar
 

In West Iran ligt de stad Bidjar, waar de meest solide tapijten worden geknoopt. De Bidjars zijn als het ware onverslijtbaar. De wol die gebruik wordt is van uitstekende kwaliteit. Ketting en inslag kunnen van katoen of wol zijn. De inslagdraden worden met een kamhamer vastgeslagen, waardoor de rijen knopen nog vaster komen te zitten, het tapijt is daardoor bijna niet meer te vouwen, het zou zelfs kunnen breken bij ondeskundig gebruik.

De Bidjars hebben vaak een ankerpatroon als medaillon in het midden en vier prachtige hoeken aan de uiteinden van het tapijt, ook Bidjars met een doorlopende tekening komen voor. De randen hebben soms vijf banden, vier smalle en een brede middelste band. De banden zijn fijn van tekening en hebben bij de Bidjars een eigen karakter. De patronen die zeer veel voorkomen zijn o.a. herati, rozetten, lotusbloemen, boteh en vazen met bloemmotieven. De kleuren blauw, rood, roze, en zelfs groen worden veelvuldig gebruikt. De Senneh - en Ghiordes knoop worden beiden gebruikt. De Bidjartapijten komen in alle maten voor, zowel klein als zeer groot.

Indien u graag meer Bidjar tapijten zou willen bekijken vul dan a.u.b. ons contactformulier in. Van der Hulst Oosterse Tapijten kan u introduceren bij de grootste importeurs van oosterse - en Perzische tapijten.

 

 

Copyright 2006-2024 Van der Hulst Oosterse Tapijten Webdesign De Groot 3D Design Laatst bijgewerkt 7 januari 2024