Van der Hulst Oosterse Tapijten

 

Specialist Antieke Tapijten

Van der Hulst Perzische Tapijten - Contact

Home Taxaties Bemiddelen en adviseren Restauratie Collectievoorbeelden Introductie Nieuws Contact

 

Nieuws Nieuwsbrieven 2006/04 Perzische Tapijten - Heriz

2006/04 Perzische Tapijten - Heriz
 

Image - Perzische Tapijten - Heriz
 

Heriz is een stad in het noord westen van Iran. Heriz is in Europa en Amerika een van de bekendste tapijtsoorten en in Nederland zeer geliefd om zijn ijzersterke kwaliteit en duurzaamheid. De traditionele Heriz tapijten zijn in de regel minder fijn geknoopt, daardoor zijn de patronen groot opgezet en hebben een geometrisch karakter en heeft het tapijt een hoge pooldikte.

De Heriz tapijten zijn goed herkenbaar hebben vaak een ruitvormig fond met daarin een medaillon met gestileerde bloemen en vier beige, blauwe hoeken. De randen zijn soms versierd met bladversieringen, bloemenranken, heratimotieven of arabesken. De kleuren rood, blauw, bruin en beige worden veelvuldig gebruikt. Ketting en inslag zijn van katoen, de pool van schapenwol. Men hanteert de Ghiordes -of Turkse knoop. De afmetingen kunnen oplopen van 3.00 x 2.00 cm tot wel 5.00 x 4.00 cm, soms nog wel groter.

Indien u graag meer Heriz tapijten zou willen bekijken vul dan a.u.b. ons contactformulier in. Van der Hulst Oosterse Tapijten kan u introduceren bij de grootste importeurs van oosterse - en Perzische tapijten.

 

 

Copyright 2006-2024 Van der Hulst Oosterse Tapijten Webdesign De Groot 3D Design Laatst bijgewerkt 7 januari 2024